Keramički stoni japanski roštilj
Opis
RASPRODAJA!
Keramički mini grill za dvoje
Dimenzije: 41x24x17 cm
Debljina keramike: 3,5 cm
Neto težina: 7,5 kg
Preporuka: Za palenje briketa najbolje je upotrebljavati električni pripaljivač
Recept: Yakitori je nastao u Japanu i predstavlja specijalitet koji je sličan balkanskom ražnjiću i grčkom suvlakiju. Pravi se uvek od parčića piletine. Štapići na koje se nataknu delovi pilećeg mesa su od bambusovog drveta.
Recept:
- 400 g pilećih prsa
- 2 mlada luka
-120 ml soja sosa
- 80 ml vode
- 3 velike kašike aceta balsamica
- 2 velike kašike smeđeg šećera
- prepuna kašika gustina
- čili u prahu ili ljuti sos
Najprije napravite marinadu: izmešajte sve sastojke sem gustina i piletine i lagano zagrevajte uz neprestano mešanje. Gustin u posebnoj posudi izmešajte sa malo vode da se napravi glatka masa bez grudvica, pa ga dodajte u vruću tečnost.Kada se smesa zgusne sklonite sa šporeta i prohladite.Pileća prsa narežite na kockice, stavite u marinadu i ostavite bar pola sata da odstoje. Što duže ostavite meso u marinadi, to će ukus biti bolji i meso sočnije.Pripremite štapiće za ražnjiće.Mladi luk iseckajte na manje komade ujednačene veličine. Prvo stavite komad piletine, pa komadić luka i tako redom. Ražnjiće pecite na dobro zagrijanom roštilju
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.