Keramički stoni japanski roštilj

15.855,00  RSD (sa PDV-om) 22.650,00  RSD
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
Kod proizvoda - SKU AU-25

Opis

RASPRODAJA!

Keramički mini grill za dvoje

Dimenzije: 41x24x17 cm

Debljina keramike: 3,5 cm

Neto težina: 7,5 kg

Preporuka: Za palenje briketa najbolje je upotrebljavati električni pripaljivač

Recept: Yakitori je nastao u Japanu i predstavlja specijalitet koji je sličan balkanskom ražnjiću i grčkom suvlakiju. Pravi se uvek od parčića piletine. Štapići na koje se nataknu delovi pilećeg mesa su od bambusovog drveta. 

Recept:
- 400 g pilećih prsa

- 2 mlada luka

-120 ml soja sosa

- 80 ml vode

- 3 velike kašike aceta balsamica

- 2 velike kašike smeđeg šećera

- prepuna kašika gustina

- čili u prahu ili ljuti sos

Najprije napravite marinadu: izmešajte sve sastojke sem gustina i piletine i lagano zagrevajte uz neprestano mešanje. Gustin u posebnoj posudi izmešajte sa malo vode da se napravi glatka masa bez grudvica, pa ga dodajte u vruću tečnost.Kada se smesa zgusne sklonite sa šporeta i prohladite.Pileća prsa narežite na kockice, stavite u marinadu i ostavite bar pola sata da odstoje. Što duže ostavite meso u marinadi, to će ukus biti bolji i meso sočnije.Pripremite štapiće za ražnjiće.Mladi luk iseckajte na manje komade ujednačene veličine. Prvo stavite komad piletine, pa komadić luka i tako redom. Ražnjiće pecite na dobro zagrijanom roštilju


NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

Informacije